ספרי הדרכה מומלצים
1. איך כותבים סיפור, מאת אורי פרץ שרון
בכמה מילים:
אם חשבתם שאתם מכירים את עולם הכתיבה, אם עברתם סדנה או שתיים, אם אתם משוכנעים שאין מי שיכול להוסיף דבר על הידע שרכשתם בתחום הכתיבה, חשוב שתקראו את הספר "איך כותבים סיפור". ייתכן שתגלו עולם שלם שלא הכרתם. מלבד העובדה שהספר מתאר במדויק את תהליכי הכתיבה, הפיח בו מחברו רוח חיים, נשמה ותבונה, עד שלעתים נדמה שקולך הפנימי המהרהר בעת תהליך הכתיבה, מחשבותיך, התלבטויותיך ותחושותיך עלו על הכתב אופן אותנטי ומדויק. יופי של ספר!
2. להוציא לאור מדריך מקיף, מאת צביקה רייך
כמה מילים:
המדריך הטוב ביותר שקראתי. מדריך מקיף, עשיר, רציני וחשוב, המשמש מסמך חובה לכל אדם העוסק בכתיבה והוצאה לאור. התחושה לאורך הקריאה היא של סיור מודרך בעולם זר ומרתק, שבו המדריך המנוסה והאחראי מוביל את קוראיו הצעירים יד ביד, צעד אחר צעד, בדרך הפתלתלה והלא מוכרת של עולם הספרים עד לנקודת הסיום – מדפי הספרים. צביקה רייך בכתיבתו הרהוטה והעשירה מאיר בפרוז'קטור גדול את דרכו של הכותב הצעיר המגשש את דרכו באפלה, מנגיש אותה לכותבים המנוסים יותר, מעביר לקורא ידע עשיר שצבר מניסיונו הרב, וסולל דרך צדדית לאלו מהסופרים שיבקשו לעשות זאת בעצמם ולהוציא לאור את ספרם בהוצאה עצמית. ספר חובה לכל איש ספר!!
בכמה מילים:
זהו מדריך אישי לחיים. שלל עצות חכמות להגברת המודעות והמוטיבציה, טיפים לחיזוק עצמי, סודות גלויים מתהליך הכתיבה, ציטוטי סופרים ואנשי רוח נבחרים וחכמים – כל אלה לא ישאירו אתכם אדישים, וסביר שתחלו בעשייה מיד ובמרץ רב. שני פנים לספר. האחד, ספר הדרכה פרקטי וענייני המסביר באופן המעשי והמתומצת ביותר כיצד להוציא ספר לאור. השני, מדריך המשמש כמאמן אישי לחיים.
בכמה מילים:
ספר זה הוא מדריך כתיבה מעולה, אך שונה. אין זה ספר הדרכה קלאסי המציג משנה סדורה ללמידת עקרונות הכתיבה, אלא ספר המוגש כסיפור בעל אלמנטים אוטוביוגרפיים של הסופרת עצמה, אן למוט, המציגה את סודות הכתיבה באמצעות תיאור התפתחותה האישית כסופרת ומניסיונה האישי. דרך מקורית זו שבה בחרה למוט לפנות אל הקורא, פותחת בפניו עולם ומלואו. זוהי הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של עולם הכתיבה, שבו הסופרת עומדת במרכזו ומשמשת כמודל לקוראים העושים את צעדיהם הראשונים בכתיבה ושואפים וחולמים להגיע להכרה הנכספת כסופרים כפי שהתממש הדבר אצלה עצמה. הספר קולח ומרתק, עשיר בעצות ובתובנות, ומקנה לקורא כלים משמעותיים לכתיבה ספרותית. לעתים נדמה במהלך הקריאה כי אתם משתתפים בסדנת כתיבה מעולה, יושבים ממש מול למוט עצמה, המפליאה ומרתקת אתכם ממש לנגד עיניכם בכישוריה הספרותיים כמדריכת הסדנה. ספר מומלץ ביותר.
5. כיצד לקרוא אנשים, מאת ליליאן גלס
בכמה מילים: אמנם אין זה ספר העוסק בכתיבה או בהוצאה לאור, אך עבור כל סופר המשלב דיאלוגים בכתיבתו, זהו ספר חובה. הספר מציע מידע עשיר בנושא קריאת שפת הגוף, הקול והבעות הפנים. היכולת להמחיש את תחושותיהן של הדמויות באמצעות תיאורי שפת הגוף היא כלי חשוב שעומד לרשות הסופר, בעיקר בכתיבת דיאלוגים. מי שמבקש להעשיר את כתיבתו, מוזמן להיחשף לידע הרב שמציג הספר ולשלל הדוגמאות השימושיות.
6. לטפס על ההר או איך לכתוב, מאת ארנה קזין
טרם הספקתי לקרוא. בקרוב אפרסם ביקורת